BIJGEWERKT – Velddag Dairomont-Vielsalm v.a. 30 mei 2019

Na de succesvolle velddagen in Bellevaux is de VRZA Zuid-Limburg in 2018 verhuisd naar Dairomont, vlakbij Malmédy. Een uurtje rijden vanuit Maastricht ligt dit vakantiehuis bovenop een plateau met een prachtig uitzicht over de omgeving, zoals je op de foto kunt zien.

De velddag vindt in 2019 plaats vanaf donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) tot en met zondag 2 juni. Tijdens deze dagen zullen 8 leden van de VRZA hun kamp opslaan en met diverse antennes en transceivers proberen zoveel mogelijk verbindingen te maken en experimenten te doen.

Net als vorig jaar zullen er een aantal antennes worden opgesteld voor de gebruikelijke HF banden en natuurlijk 2m en 70cm. Op die laatste band staat ON0TB altijd standby op 439.0125 MHz. De repeater PI3ZLB is vanuit Dairomont waarschijnlijk niet bereikbaar…

Zo laat in mei de velddag houden betekent een grotere kans op mooi en warm weer (check het weerbericht hier), een grotere kans op condities en daar zal gebruik van worden gemaakt! Diverse transceivers (én receivers) staan bijna volcontinue te snorren. Kortom: genoeg activiteit op de radio!

De velddag is natuurlijk ook door anderen te bezoeken. Hou er wel rekening mee dat er voor de maaltijden niet is gerekend op mee-eters dus zorg zelf voor eigen eten, indien nodig. Er zijn supermarkten genoeg in de buurt voor ad-hoc voedselvoorzieningen. Voor de consumpties wordt een bijdrage gevraagd. Wil je langs komen? Van harte welkom! Meld je even in via de repeater van Botrange: 439.0125 MHz (shift -7.6MHz), die staat continu aan tijdens de velddag. Nog beter: meld je vooraf aan tijdens een van de clubavonden en spreek af wanneer je komt zodat er rekening met je kan worden gehouden.

Parkeren in de buurt is geen probleem maar hou er rekening mee dat dit huisje in een gewoon dorp ligt dus hou rekening met omwonenden. De locatie is gewoon met de auto of motor te bereiken, je hoeft nu eens niet door het bos!

Klik even door naar de informatiepagina voor een complete routebeschrijving!

Reacties zijn gesloten.