Dairomont – Malmédy/Vielsalm

Na de succesvolle velddagen in Bellevaux is de VRZA Zuid-Limburg in 2018 verhuisd naar Dairomont, vlakbij Malmédy. Een uurtje rijden vanuit Maastricht ligt dit vakantiehuis bovenop een plateau met een prachtig uitzicht over de omgeving, zoals je op de foto kunt zien.

De velddag vindt  plaats vanaf donderdag (Hemelvaartsdag) tot en met zondag na Hemelvaart. Tijdens deze dagen zullen leden van de VRZA hun kamp opslaan en met diverse antennes en transceivers proberen zoveel mogelijk verbindingen te maken en experimenten te doen. Op locatie zijn 8 slaapplaatsen maar er is ook ruimte voor veld- of luchtbedden. Leden van de VRZA kunnen meedoen aan de velddag. Zij dienen zich hiervoor vooraf wel aan te melden. De gang van zaken wordt op de betreffende velddag-pagina op deze website vermeld.

De velddag is natuurlijk ook te bezoeken. Hou er wel rekening mee dat er voor de maaltijden niet is gerekend op mee-eters dus zorg zelf voor eigen eten, indien nodig. Voor de consumpties wordt een bijdrage gevraagd. Wil je langs komen? Van harte welkom! Meld je even in via de repeater van Botrange: 439.0125 MHz (shift -7.6MHz, Tone – 131,8Hz), die staat continu aan tijdens de velddag. Nog beter: meld je vooraf aan tijdens een van de clubavonden en spreek af wanneer je komt.

Parkeren in de buurt is geen probleem maar hou er rekening mee dat dit huisje in een gewoon dorp ligt dus hou rekening met omwonenden. De locatie is gewoon met de auto of motor te bereiken, je hoeft nu eens niet door het bos! Onderstaand een routebeschrijving.

Het adres: Dairomont 27, 6698 Vielsalm, België: (route onder het kaartje)

Route
U volgt de A2 richting Maastricht – Luik
Net voor Luik neemt u de autosnelweg
Antwerpen – Luik – Aaken
(hier opletten, kort na elkaar juiste afslag kiezen! (Aaken-Vervier)
Na ± 10 km volgt u de autosnelweg richting Verviers – Spa – St. Vith.
Bij afslag Malmedy gaat u rechts richting Stavelot en daarna Trois-Ponts
(na 2 tunnels linksaf, daarna weg volgen)
In Trois-Ponts volgt u richting Hamoir – Huy.
(Neem bij voorkeur deze route. Uw navigatiesysteem geeft mogelijk
de kortste route (linksaf, langs de kerk) aan! Deze is echter alleen toegestaan voor lokaal verkeer en erg steil en smal!)

Blijf dus rechtdoor rijden en even buiten de bebouwde kom van Trois-Ponts gaat u de eerste weg links (bord richting Fosse sur Salm).
U volgt deze weg via Mont de Fosse en Bergeval en u nadert dan Mont Saint Jacques.
Bij het eerste huis links van de weg ± 50m voor de kerk gaat u bij de kruising (richting Vielsalm) linksaf.
Het eerstvolgende huis links van de weg is uw vakantiebestemming!
(Nabij het kerkje van Mont Saint Jacques, dus wat afwijkend van punt A op het kaartje hierboven op deze pagina!).

Reacties zijn gesloten.