Perfecte isolator voor je draadantenne (soort van…)

Bij onze vrienden van Van Cranenbroek krijg je allerlei gerei om je weiland met schrikdraad af te zetten. Tussen al dat moois bevindt zich één artikel dat specifiek voor de draadantenne bijzonder geschikt is.

Deze isolator is overigens een slechte isolator want beide kanten zijn met elkaar verbonden middels een veer maar juist dat laatste maakt dit een ideaal tussenstuk voor je draadantenne: door deze achter de isolator te plaatsen, kun je de antenne op spanning ophangen maar heeft de antenne de gelegenheid om in de veer heen en weer te bewegen. De veer is behoorlijk stug maar flexibel genoeg om bij een botsing met een vogel op te rekken en terug te veren.

In de foto zie je nog een vogel langsscheren, die had geluk. Maar je ziet ook dat de haak aan de rechterzijde nog open is, die moet gesloten worden door deze in de bankschroef in te klemmen en dicht te buigen.

Vergeet er dus geen echte isolator tussen te zetten, anders maakt deze veer deel uit van je antenne (tenzij je dat wilt).

Er is nog meer leuks bij Van Cranenbroek, zoals lange veren waarmee je tussen schrikdraad een soort hekwerk kunt maken, die kunnen ook prima dienen om een draadantenne op te spannen en ze hebben nog een leuk haspeltje voor draad, als je tijdens een velddag wat wilt klooien.

Enfin, het is weer knutselweer!

Reacties zijn gesloten.