Lezing over 3d printers op vrijdag 24 februari

Op vrijdag 24 februari gaf Jeffrey PD1NL samen met zijn zoon Joey een lezing en demonstratie over 3d printers. Allerlei facetten kwamen voorbij zoals materiaalkeuze, ontwerp, software, printers en natuurlijk een demonstratie.

Er kwamen opvallend veel amateurs naar deze bijeenkomst toe om een kijkje te nemen in het nieuwe lokaal en vooral om te leren van de presentatie en demonstratie.

Joey hield een korte presentatie over de 3D-printers, de materialen en de software die je kunt gebruiken. Alle vragen uit het aanwezige publiek werden snel en vakkundig beantwoord waarna Jeffrey overging tot de demonstratie.

Op de achtergrond liep al enige tijd een printer te snorren en onder de extruder (hier komt het gesmolten kunststof uit dat de print vormt) verscheen langzaam maar zeker een geel plastic bootje.

Er werd stevig gediscussieerd over de praktische toepassing en het nut van dit alles maar de voorbeelden die Jeffrey had meegenomen lieten zien dat er voor de knutselende amateur wel degelijk een praktische toepassing was.

Over het te gebruiken materiaal werd nog lang nagepraat en er werden links en rechts wat ervaringen van andere amateurs uitgewisseld. Al met al werd het een zeer gezellige én leerzame avond.

Jeffrey en Joey, bedankt voor jullie bijdrage op deze vrijdagavond!

Wil je nou ook eens komen kijken naar wat andere amateurs hebben gemaakt of waar ze mee bezig zijn? Of wil je zelf een keer trots laten zien wat je hebt geknutseld? Heb je misschien een praktische vraag die de mening en ervaring van andere amateurs benodigt? Kom dan op vrijdag naar de verenigingsavond van de VRZA in het clublokaal aan de Dennestraat 2 in Hoensbroek-Heerlen. Vanaf 20 uur ben je van harte welkom!

Reacties zijn gesloten.