RX-4 voor PI3ZLB klaar voor gebruik

Sinds enige tijd draaien er 3 extra ontvangers mee in het netwerk van de repeater om zo het ontvangstbereik te maximaliseren. In Hulsberg bevindt zich niet alleen de repeater zelf maar enkele honderden meters verderop ook de 4e ontvanger. Deze is gedoneerd door Thijs, PE1RLN die de ontvanger zelf samenstelde en samen met Folkert heeft getest en afgeregeld.

De ontvanger bestaat uit een Raspberry Pi en een RTL-SDR stick, meer niet. De gevoeligheid was in het begin zelfs wat te groot maar na wat afregelen en 3dB demping werkt het als een zonnetje. Die 3dB demping komt door een passieve splitter die de antenne laat delen met de APRS iGate die over dezelfde hardware beschikt die alle ontvangen APRS stations deelt met de APRS.fi server. En toen Thijs toch bezig was, installeerde hij nog een D-Star hotspot in dezelfde behuizing die middels een diplexer op 70cm dezelfde antenne nogmaals gebruikt. Door toepassing van een kleine powemodule wordt het uitgangsvermogen 200mW wat voor heel Hulsberg zorgt voor zorgeloos gebruik tijdens wandelingen.

Het geheel is netjes ingebouwd in een 19″ rackbehuizing zodat het niet alleen netjes oogt maar ook stevig en betrouwbaar is ingebouwd.

Reacties zijn gesloten.